U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mulligan Mobilisaties

 

In de jaren '80 ontdekte Brian Mulligan dat vele gewrichtsklachten veroorzaakt kunnen worden door een ‘positiefout’ van de gewrichtsdelen ten opzichte van elkaar. Mulligan therapie is de methode van het pijnvrij mobiliseren van gewrichten, zoals van de:

  • rug
  • schouder/arm
  • pols/hand
  • heup
  • knie
  • enkel

Door gebruik te maken van het "geheugen"van de gewrichten is het mogelijk om via subtiele aanpassingen de oude manier van bewegen weer eigen te laten maken. Oftewel door bij een pijnlijk gewricht deze gecorrigeerde beweging subtiel in te slijpen, wordt het normale patroon hersteld.

Dit fenomeen leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie. Deze methode is effectief bij klachten die relatief kort aanwezig zijn, maar ook bij klachten die al jaren spelen en waar vaak geen bewijs voor te vinden is op X-foto's of op scans.

Het is wel belangrijk dat U thuis de huiswerkoefeningen blijft herhalen, om zo, zo snel mogelijk tot een optimaal resultaat te komen.
Deze behandelmethode wordt alleen dan toegepast wanneer gehandeld kan worden volgens Mulligan’s belangrijkste regel: de manuele interventie van de therapeut moet 100% pijnloos zijn. Is dit niet het geval, dan is deze behandelmethode niet voor U geschikt.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?